www.iphone-hrvatska.com

Go Back   iPhone Hrvatska > Upute i pitanja > Upute / Tutorials

Reply Podijeli na facebooku

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
  #1 (permalink)  
Staro 11-01-2011, 01:25
Administrator

Registriran: Mar 2009
Lightbulb Jailbreak & Unlock za iPhone 3G, 3GS, 4G ( 4.2.1 version TETHERED)

Jailbreak & Unlock za iPhone 3G, 3GS, 4G ( 4.2.1 version TETHERED)

U ovom tutoiralu ću vam objasniti kako da jailbreakate vaš iphone koji je na iOS 4.2.1 verziji, nemojte zaboraviti da je ovo TETHERED jailbreak, trebat će vam svaki put ako vam se telefon ugasi vaše računalo da bi ga mogli ponovo upaliti.

Ok, pa da krenemo na postupak...

Korak 1:

Napravite folder na desktopu npr.. Jailbreak i stavite u njega program Redsnow koji cete skinuti s ovog linka

REDSNOW DOWNLOAD

Kada ste skinuli taj file skinite i firmware koji imate u vašem telefonu

Firmware za iPhone 3G 4.2.1

FIRMWARE za iPhone 3GS 4.2.1

FIRMWARE za iPhone 4

spremite ga u isti folder gdje se spremili i odpakirali Redsnow.

Korak 2:

Pokrenite Redsnow

Korak 3:

Kliknite na Browse

... i odaberite firmware koji ste skinuli maloprije za vaš telefon dali je to 3G, 3GS ili 4G

Korak 4:

Pitati ce vas dali je vaš telefon NEW BOOTROM, ako je odaberite Yes ako nije odaberite No, ako niste sigurni a kupili ste ga poslje kraja 2009 godine onda je vjerovatno New bootrom pa tu odgovorite Yes

Korak 5:

Stisnite na Next

Sada će program pripremiti vaš jailbreak

Korak 6:

E sada korak 6 je malo teži za odlučiti ja bi preporucio da samo jailbreakate telefon to ćete napraviti tako da odaberete samo u ovom prozoru install Cydia

E sada ako želite i otključati vaš telefon kliknite na install iPad baseband i install Cydia, nije preporučljivo GUBITE DOŽIVOTNO GARANCIJU NA VAŠ TELEFON ako instalirate iPad baseband ali onda ga možete otključati da radi na sve mreže. Sami odlučite... iPhone-Hrvatska.com ne odgovara za vaš telefon ako se nešto desi stoga rađe samo jailbrejkate telefon tako što ćete odabrati samo Install Cydia.

Ako ste se odlučili da upgradate baseband na iPad onda sljedite nakon završetka ovaj tutorial ako ga želite otključati

Unlock iPhone 3G, 3GS, 4G

Korak 7:

Ugasite telefon dok je prikljucen na računo i kliknite na next

Korak 8:

Sljedite upute i stavite vaš uređaj u DFU mode

Korak 9:

Ako je sve dobro prošlo i uređaj je u DFU modeu trebali bi vidjeti ovu sliku

Kada je jailbreak gotov dolazi ovakva slika

Kliknite na Finish i pričekajte da se vaš telefon upali, čestitamo imate Jailbreakan telefon.

***** AKO VAM SE TELEFON UGASI I TREBATE GA UPALITI PONOVITE POSTUPAK SVE DO TOCKE 6 NA KOJOJ ODABERITE KVACICU NA JUST BOOT *****

Kako je prikazano na slici

i sljedite dalje upute kao i da jailbrejkate vaš telefon je za pol minute opet upaljen...

Uskoro izlazi normalan jailbreak moći ćete normalno gasitit i paliti vaš uređaj bez računala, pa ako nije potrebno rađe pričekajte s jailbrejkom.

Ako ti je ovaj tutorial pomogao ili ako ti se svidja, likeaj nas na gumbicu gore za facebook, hvala !

vfranges
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Staro 15-01-2011, 19:07
Junior Member

Registriran: Nov 2009
Uobičajeno

Pozdrav mozda imas informaciju kada izlazi normalan jailbreak za iPhone 4 4.2.1?
Hvala!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Staro 16-01-2011, 03:48
Vedran's Avatar
Administrator

Uobičajeno

Najvjerovatnije kad izade iOS 4.3, a to bi trebalo biti uskoro
  #4 (permalink)  
Staro 16-01-2011, 04:04
Administrator

Uobičajeno

Mislim da ce prije 4.3 verzije izaci, no ja sam se sada susreo s nekim drugim problemom jako cudnim kad sam htio restorati verziju 4.2.1 normalan restore znaci official iphone se nije mogao kickati iz recovery moda cak niti sa umbrellom ili nekim slicnim programom za kickanje iphone, cuo sam da je to nova zastita neka da provjerava i baseband tako da neznam kako ce to rijesiti.
  #5 (permalink)  
Staro 17-01-2011, 15:43
Junior Member

Registriran: Jan 2011
Uobičajeno

Svaka cast stvarno najbolja uputa,
mozda bi jedino bilo zgodno ljudima dodati postupak ustimavanja cydie.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Staro 17-01-2011, 15:46
Administrator

Uobičajeno

Kako mislis postupak ustimavanja Cydia. Ako mislis na dodavanje Installusa i i ostalo o tome sam pisao prije a postupak je isti .

PS... Hvala na komplimentima
  #7 (permalink)  
Staro 21-01-2011, 17:37
Ivn Ivn je odsutan trenutno
Junior Member

Uobičajeno

Svaka cast, ovo je pojednostavljeno i lako za ucinit, samo me zanima kako mogu ponovo vratit sve na staro i koji je rizik ako instaliran cindyu sta se tice garancije jer je mobitel uzet u vipa na preplatu
Hvala unaprid!
Pozz!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Staro 21-01-2011, 20:06
Administrator

Uobičajeno

Postupak je jos jednostavniji , samo prikljucis iPhone na racunalo, upalis iTunes i stisnes RESTORE i to je to, nikad se nece vidjeti da je jailbreak radjen garancija uvijek prolazi, isto pitanje sam se ja pitao prije par godina kako da vratim ako to napravim no naravno nikada to nisam vratio jel nema smisla vracati jednom kad jailbrekate nikad se necete htijeti vratii na staro ;-) . PS ... Pazite kada stisnite restore ili update da se ta verzija moze jailbrekati ili unlockati ako trebate unlock.

PS.. Ako ti je topic pomogao clanak i korists facebook shareaj topic, imas gore desni gumbic share -> ty .
  #9 (permalink)  
Staro 22-01-2011, 21:25
Ivn Ivn je odsutan trenutno
Junior Member

Uobičajeno

Fala na odgovoru jos samo me zanima po tvom misljenju dali mi se isplati sad to raditi ili cekati kad izbace novu verziju jailbreaka
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Staro 23-01-2011, 00:22
Administrator

Uobičajeno

Novu verziju, ja mislim da bi trebala izaci za par dana, tako da ti netreba komp da upalis mob, vec ces imati normalan iPhone ali jailbreakan xD. Prati portal naš, biti ce tamo cim izadje
Reply

Tags
jailbreak 4.2.1, jailbreak ios 4.2.1, jailbreak iphone

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja