www.iphone-hrvatska.com

Go Back   iPhone Hrvatska > Upute i pitanja > Upute / Tutorials

Reply Podijeli na facebooku

LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
  #1 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 03:32
Administrator

Registriran: Mar 2009
Exclamation [HOT] Untethered Jailbreak 4.2.1 za Windows

Kako smo i najavili cim izadje bit ce dostupan na nasem portalu od sada mozete vase ljubimce jailbrekati i normalno ih paliti i to sve napraviti na Windowsu .

U par jednostavnih koraka objasniti cemo vam kako.

Korak 1:

Skinite GreenPois0n RC5 za Windowse mozete ga skinuti s naseg servera posto je offficial stranica preokupirana i necete ga moci skinuti.

http://vfranges.iphone-hrvatska.com/...win_rc5_b2.zip

Kada ste skinuli software pokrenite ga ...

Kada ste ga pokrenuli priklljucite svoj iPhone uređaj na racunalo ... otvoriti ce vam se itunes ugasite itunes i ugasite iPhone ali kabel neka ostane upaljen i prijedite na sljedeci korak.

Korak 2:

Kliknite prepare to DFU mode i pripremite se na stiskanje kombinacije gumbica kako vam pise da radite kako bi staviti vas iPhone u DFU mode kako bi se mogao jailbrekati. Nemojte uopce pustati home button samo ga drzite dok vam ne pise da je jailberka uspjesan

Korak 3:

Ako ste dobro napravili i stavili iPhone u DFU mode kliknite gumb Jailbreak

Pricekajte da se vas uređaj jailbreka

Korak 4:

Kliknite na QUITE i ugasite i upalite vaš iPhone uređaj

Korak 5:

Vidjet cete novu ikonu Loader na ekranu kliknite ju...

Korak 6:

Instalirajte Cydia preko Loadera

Napomena: Ako imate problema s instaliravanjem Cydia to je zato zbog preopterecenosti servera morate cete pricekati malo probajte par puta ili probajte kasnije...

Korak 7:

Ako ste sve dobro napravili trebali bi imati jailbreakan telefon na 4.2.1 verziji ... Cestitamo

Napomena: Ako kopirate ovaj tekst na neku drugu stranicu molim vas da navedete izvor od kud ste tekst prekopirali...

iPhone-Hrvatska

-----------

Ako vam se ovo sviđa podjelite i vi ovo na facebooku kako bi i drugi znali za naš portal i kako bi i drugima ovo pomoglo, hvala....
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 10:35
Junior Member

Registriran: Feb 2011
Uobičajeno

Pozdrav
je li ovo rjesenje za nas koji imamo 3Gs sa 4.2.1, koji se jedino moze paliti peko redsnow-a?!
Hvala
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 11:34
Junior Member

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by edo_hood View Post
Pozdrav
je li ovo rjesenje za nas koji imamo 3Gs sa 4.2.1, koji se jedino moze paliti peko redsnow-a?!
Hvala
Ne treba cijela procedura.
Cydija je več instalirana i ne treba je ponovo instalirati.

Samo pokreni Greenpois0n, stavi ga u DFU mode, ne puštaj HOME tipku do kraja (meni bez toga prvi put nije prošao JB !!!) i kada se izvrši cijela aplikacija (vidjet ćeš raznorazne naredbe na iPhonu kako se izvršavaju) što traje oko dvije minute, a možda i više, iPhone će se sam restartati i upaliti.
Sada možeš i pustiti Home tipku.
Kad vidiš da se počmu vrtiti i izmjenjivat ikone Greenpois0na i applea zanači da je sve OK.

I to je to, iPhone ima sve postavke, appse i ostalo od prije samo ga pališ normalno, jer više nije tethraed.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 12:00
Administrator

Uobičajeno

edo hood da to je rijesenje ali moras prvo restorati telefon znaci na 4.2.1 verziju i onda pratis upute koje sma napisao i na kraju dobis normalan jailbreakan telefon.
  #5 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 12:39
Junior Member

Uobičajeno

ovako, ja sam jedan amter...
ajd reci cemo da mi je nesto odradilo, nakon toga mi je pogjelio display i sada kad pokusam da ga upalim stoji mi samo onaj apple znak....
Imali ko kakvu pomoc?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 12:42
Junior Member

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by vfranges View Post
edo hood da to je rijesenje ali moras prvo restorati telefon znaci na 4.2.1 verziju i onda pratis upute koje sma napisao i na kraju dobis normalan jailbreakan telefon.
Ne treba ništa restorati!
Eventualno napraviti backup u iTunesu, za svaku sigurnost, prije.

Njegov iPhone je već na 4.2.1. i ima tethraed verziju, tako da treba smo pokrenuti Greenpois0n i napraviti da bude untethraed i gotovo.
Cydiju, Instalous i ostalo već ima instalirano kad ga pali preko Redsnow-a
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 12:44
Junior Member

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by edo_hood View Post
ovako, ja sam jedan amter...
ajd reci cemo da mi je nesto odradilo, nakon toga mi je pogjelio display i sada kad pokusam da ga upalim stoji mi samo onaj apple znak....
Imali ko kakvu pomoc?
ponovi proceduru, ponovo pokreni GP, ali nakon stavljanja u DFU mode DRŽI HOME TIPKU PRITISNUTU do kraja procedure.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 18:05
Member

Registriran: Jun 2009
Uobičajeno

Mene zanima ako napravim upgrade na 4.2.1 firmware, i zatim jailbreakam Greenpois0nom, mogu li na sljedećem upgrade (na novi os 4.2.5 npr) naopraviti unlock?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 18:33
Administrator

Uobičajeno

Ako ce biti pdorzan mozes a ako nece nemozes, zato uvijek prvo provjeris ako ti treba unlock dali je za taj firmware dostupan unlock trenutno za 4.2.1 nije dostupan unlock ali ce biti za par dana...
  #10 (permalink)  
Staro 06-02-2011, 19:51
Junior Member

Uobičajeno

Ako dižete verziju iPhona na 4.2.1. a treba vam ostati unlock ili će vam sutra možda trebati unlock, čekajte dok ne izađe unlock za BaseBand 05.15.04!

TinyUmbrella je prije uspjevala zadržati stari BB, ali u verziji 4.2.1 ne radi jer verzija 4.2.1 kod upgredea provjerava da li je prošao i upgrade BaseBanda.

Jedina mogučnost ako ste slučajno već digli BaseBand na 05.15.04 ili ako vam se neda čekati, a unlock vam je potreban, je dignuti ovaj originalni BaseBand 05.15.04 na 06.15.00 koji je od iPoda i koji se može unlokati.
Problem je što se poslije više ne možete vratiti na original BaseBand i mogli bi te imati problema kod sljedećeg upgrade-a verzije.

Zato ko ne mora, bolje je da se strpi još neko vrijeme!
Reply With Quote
Reply

Tags
greenpois0n 4.2.1, greenpois0n rc5 win, greenpois0n win, greenposi0n, jailbreak, jailbreak 4.2.1

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Postanja